Široké nudle s bylinkovým tvarohem
Suroviny
- 250 g Tvaroh měkký
- 150 g Zakysaná smetana
- 400 g Nudle široké
- 100 g Anglická slanina
- 2 kávová lžička Sůl
- 3 ks Vejce slepičí
- 3 ks Rajčata
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- 1 polévková lžíce Pažitka
- 1 polévková lžíce Bazalka
- 1 polévková lžíce Olej rostlinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 651 kcal
- Sacharidy 85 g
- Tuky 22 g
- Sodík 287 mg
- Bílkoviny 26 g
- Uhlovodany 81 g
- Cholesterol 201 mg
- Draslík 260.6 mg
- Vláknina 1599 mg
- Vitamín A 1599 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9.5 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nudle uvaříme v osolené vodě, slijeme, zakapeme olejem a promícháme.
-
2
Tvaroh v misce smícháme se zakysanou smetanou, vejci, na kostičky nakrájenými rajčaty, solí, pepřem a nasekanými bylinkami.
-
3
Tvarohovou směs vmícháme do uvařených, okapaných nudlí a směs vložíme do remosky vyložené pečicím papírem. Povrch poklademe plátky anglické slaniny.
-
4
Pokrm zapékáme asi 20 minut.