Krkovička zapečená s bramborami a květákem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 761 kcal
- Sacharidy 40 g
- Tuky 49 g
- Sodík 147 mg
- Bílkoviny 44 g
- Uhlovodany 40 g
- Cholesterol 283.9 mg
- Draslík 1648.9 mg
- Vláknina 20850 mg
- Vitamín A 20850 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 145.2 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 13.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omytý květák rozebereme na růžičky, krátce povaříme v osolené vodě a ihned vyjmeme.
-
2
Oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli osmahneme na troše oleje.
-
3
Částečně vychladlý květák nahrubo nasekáme, přidáme orestovanou cibuli, vejce, osolíme, opepříme a vše promícháme.
-
4
Oloupané brambory nakrájíme na kostky, vsypeme na dno olejem vymazané remosky, osolíme a promícháme. Na brambory dáme vrstvu květákové směsi a navrch položíme naklepané, osolené a opepřené plátky masa. Maso pokapeme zbylým olejem. Nakonec vše posypeme nastrouhaným sýrem.
-
5
Pečeme do změknutí masa a brambor.