Kuřecí nádivka se zapečenými bramborami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 235 kcal
- Sacharidy 21 g
- Tuky 11 g
- Sodík 486 mg
- Bílkoviny 12 g
- Uhlovodany 20 g
- Cholesterol 245.3 mg
- Draslík 772.2 mg
- Vláknina 8379 mg
- Vitamín A 8379 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 20.9 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory, rajčata a papriky očistíme a nakrájíme na plátky. Brambory dáme do misky a zakápneme olivovým olejem, trochu osolíme, opepříme (případně okořeníme dalším kořením - petrželka, tymián,...). Dobře vše promícháme a klademe do remosky (nebo do zapékací misky) střídavě plátky brambor, rajčat a papriky. Dáme péct na 180°C.
-
2
Kuřecí prsa nakrájíme na kostičky. Na pánev kápneme trošku olivového oleje a osmažíme dozlatova. Přidáme na drobno nakrájené žampiony. Osolíme, opepříme a chvilku osmažíme.
-
3
Mezitím housku nakrájíme na drobné kostičky. Těsně před sundáním kuřecího masa a žampionů z plotýnky zalijeme housku mlékem. Přidáme směs kuřecího masa a žampionů a promícháme.
-
4
Takto vzniklou směs vložíme do remosky a zalijeme rozmíchaným vajíčkem.
-
5
Po cca 25-30min co se pekly brambory k nim přidáme misku se směsí a pečeme dalších 20-25minut (podle tloušťky plátků brambor).
-
6
Brambory po přidání směsi můžeme přikrýt pečícím papírem aby se nespálily.