Pivní preclíky
Suroviny
- 0.75 kostka Droždí
- 500 g Mouka polohrubá
- 150 ml Olej rostlinný
- 250 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
- 1 kávová lžička Cukr krupice
- 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 1 ks Vaječný bílek slepičí
- 1 polévková lžíce Kmín celý
- 1 polévková lžíce Mák - semena
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 658 kcal
- Sacharidy 79 g
- Tuky 32 g
- Sodík 20 mg
- Bílkoviny 13 g
- Uhlovodany 77 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 188.5 mg
- Vláknina 8888 mg
- Vitamín A 8888 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.3 mg
- Vitamín E 2.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 12.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Polohrubou mouku vsypeme do mísy a přidáme rozdrobené droždí, cukr a část mírně ohřátého piva. Lehce zasypeme moukou a necháme částečně vykynout.
-
2
Potom přidáme olej, sůl, pepř a zbylé pivo. Vypracujeme těsto, které necháme asi 20 minut odpočinout.
-
3
Z těsta tvarujeme preclíky (nebo jiné tvary). Urovnáme je na plech vyložený pečicím papírem, potřeme bílkem (nebo trochou piva) a posypeme mákem nebo kmínem.
-
4
Preclíky pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 10 minut a potom je necháme v troubě zvolna dosušit.