Jáhelník s jablky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 100 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 6 ks Jablka
  • 1 ks Jáhly - loupané proso
  • 1 ks Skořice mletá
  • 1 ks Sirup javorový
  • 1 hrst Hrozinky
  • 1 špetka Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 343 kcal
  • Sacharidy 75 g
  • Tuky 3 g
  • Sodík 35 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 75 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 343.5 mg
  • Vláknina 22023.5 mg
  • Vitamín A 22023.5 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.2 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    jáhly několikrát spaříme vařící vodou,aby se z nich odstranila hořkost!!! přidáme špetku soli a za občasného míchání na středním plameni uvaříme velmi hustou kaši. Hotovou kaši dosladíme podle chuti sirupem (cukrem). Kaši necháme vychladnout.

  • 2

    Předehřejeme troubu na 180°C.

  • 3

    Jablka oloupeme, nastrouháme( šťávu z jablek vymačkáme) a smícháme se skořicí a hrozinkami.

  • 4

    Do vymazané dortové formy - průměr 24 cm rozprostřeme po celém dně menší polovinu kaše. Na vrstvu kaše rozetřeme poloviční vrstvu jablečné směsi. Nakonec navrstvíme opět jahelnou kaši.

  • 5

    Dáme péct na cca 40 minut. Ke konci pečení na chvíli zapneme gril, povrch jáhelníku krásně zezlátne.

Komentáře k receptu