Jáhelník s jablky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 343 kcal
- Sacharidy 75 g
- Tuky 3 g
- Sodík 35 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 75 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 343.5 mg
- Vláknina 22023.5 mg
- Vitamín A 22023.5 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7.2 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
jáhly několikrát spaříme vařící vodou,aby se z nich odstranila hořkost!!! přidáme špetku soli a za občasného míchání na středním plameni uvaříme velmi hustou kaši. Hotovou kaši dosladíme podle chuti sirupem (cukrem). Kaši necháme vychladnout.
-
2
Předehřejeme troubu na 180°C.
-
3
Jablka oloupeme, nastrouháme( šťávu z jablek vymačkáme) a smícháme se skořicí a hrozinkami.
-
4
Do vymazané dortové formy - průměr 24 cm rozprostřeme po celém dně menší polovinu kaše. Na vrstvu kaše rozetřeme poloviční vrstvu jablečné směsi. Nakonec navrstvíme opět jahelnou kaši.
-
5
Dáme péct na cca 40 minut. Ke konci pečení na chvíli zapneme gril, povrch jáhelníku krásně zezlátne.