Zelná polévka

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 266 g Brambory
  • 500 g Zelí kysané
  • 0.6 g Kmín celý
  • 66.6 g Tuk
  • 20 g Sůl
  • 6.6 g Petržel - nať
  • 80 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 300 ml Mléko polotučné
  • 1.5 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 131 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 798 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 9.3 mg
  • Draslík 214.5 mg
  • Vláknina 3802 mg
  • Vitamín A 3802 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 23 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kysané zelí překrájíme, propláchneme vodou, zalijeme částí vody a uvaříme do poloměkka.

  • 2

    Z tuku a prosáté mouky připravíme světlou zásmažku, kterou zamícháme do předvařeného zelí. Vše zvolna vaříme nejméně 20 minut.

  • 3

    Potom přidáme předvařené brambory, uvaříme je doměkka, přilijeme mléko a polévku krátce povaříme.

  • 4

    Nakonec hotovou polévku dochutíme solí a povaříme.

  • 5

    Omytou, jemně nakrájenou petrželovou nať nebo pažitku vkládáme do polévky při podávání.

Komentáře k receptu