Zelná polévka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 131 kcal
- Sacharidy 13 g
- Tuky 7 g
- Sodík 798 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 9.3 mg
- Draslík 214.5 mg
- Vláknina 3802 mg
- Vitamín A 3802 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 23 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kysané zelí překrájíme, propláchneme vodou, zalijeme částí vody a uvaříme do poloměkka.
-
2
Z tuku a prosáté mouky připravíme světlou zásmažku, kterou zamícháme do předvařeného zelí. Vše zvolna vaříme nejméně 20 minut.
-
3
Potom přidáme předvařené brambory, uvaříme je doměkka, přilijeme mléko a polévku krátce povaříme.
-
4
Nakonec hotovou polévku dochutíme solí a povaříme.
-
5
Omytou, jemně nakrájenou petrželovou nať nebo pažitku vkládáme do polévky při podávání.