Grepy pod čepicí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 661 kcal
- Sacharidy 162 g
- Tuky 1 g
- Sodík 101 mg
- Bílkoviny 11 g
- Uhlovodany 139 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 909.3 mg
- Vláknina 19200 mg
- Vitamín A 19200 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 187.2 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Grepy rozpůlíme, dužinu vcelku oddělíme od kůry, vyjmeme a jednotlivé dílky zbavíme tenké slupky. Pak je vrátíme zpět do kůry, která poslouží jako miska.
-
2
Na každou dáme po lžíci džemu a překryjeme čepicí bílkového sněhu, který jsme našlehali s cukrem v horké vodní lázni do hustého krému.
-
3
Takto připravené grepy vložíme na 1 minutu do předehřáté trouby zapéct.