Grepy pod čepicí

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 150 g Cukr moučkový
  • 2 ks Grapefruity
  • 3 ks Vaječný bílek slepičí
  • 4 polévková lžíce Džem jahodový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 661 kcal
  • Sacharidy 162 g
  • Tuky 1 g
  • Sodík 101 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 139 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 909.3 mg
  • Vláknina 19200 mg
  • Vitamín A 19200 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 187.2 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Grepy rozpůlíme, dužinu vcelku oddělíme od kůry, vyjmeme a jednotlivé dílky zbavíme tenké slupky. Pak je vrátíme zpět do kůry, která poslouží jako miska.

  • 2

    Na každou dáme po lžíci džemu a překryjeme čepicí bílkového sněhu, který jsme našlehali s cukrem v horké vodní lázni do hustého krému.

  • 3

    Takto připravené grepy vložíme na 1 minutu do předehřáté trouby zapéct.

Komentáře k receptu