Závin s vejci a uzeným masem III
Suroviny
- 250 g Mouka pšeničná hladká
- 250 g Hera
- 200 g tvaroh
- 250 g Uzené maso vařené
- 8 ks Vejce slepičí
- 1 ks Cibule
- 1 ks žloutek
- 1 hrst Mouka polohrubá
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 polévková lžíce Máslo
- 2 polévková lžíce Tuk
- 1 polévková lžíce Sezamová semínka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1048 kcal
- Sacharidy 40 g
- Tuky 84 g
- Sodík 183 mg
- Bílkoviny 24 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 400.1 mg
- Draslík 153.8 mg
- Vláknina 1194.8 mg
- Vitamín A 1194.8 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.5 mg
- Vitamín E 11 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z mouky, změklé hery a tvarohu na vále vypracujeme hladká těsto a necháme je asi 20 minut vychladnout v lednici. Na másle osmahneme drobně nasekanou cibuli a na kostičky nakrájené maso, přidáme vejce, sůl a pepř a za stálého míchání necháme vejce srazit.
-
2
Těsto na pomoučněném vále rozkrojíme na poloviny a postupně zpracujeme. Jednu polovinu těsta na pomoučněném rozválíme na plát vysoký asi 3 mm, středem na něj rozložíme polovinu vaječné směsi a opatrně svineme závin.
-
3
Přendáme jej na vymazaný plech, stejně zpracujeme druhou polovinu těsta a vaječné směsi, druhý závin položíme vedle prvního, oba potřeme rozšlehaným žloutkem, posypeme semínky a ve středně horké troubě upečeme dorůžova.