Závin se zeleninou a sýrem II
Suroviny
- 200 g Sýr Parmezán
- 200 g Zeleninová směs jarní - mražená
- 250 g tvaroh
- 250 g Hera
- 250 g Mouka pšeničná hladká
- 1 ks žloutek
- 1 hrst Mouka pšeničná hrubá
- 5 polévková lžíce Tuk
- 0.5 polévková lžíce Kmín celý
- 0.5 polévková lžíce Pepř bílý
- 0.5 polévková lžíce Sůl
- 1 polévková lžíce Mouka polohrubá
- 1 polévková lžíce Máslo
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1291 kcal
- Sacharidy 86 g
- Tuky 86 g
- Sodík 889 mg
- Bílkoviny 38 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 57.8 mg
- Draslík 46.5 mg
- Vláknina 7628 mg
- Vitamín A 7628 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 12.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z mouky, změklé hery a tvarohu na vále vypracujeme hladké těsto a necháme je asi 20 minut odpočinout v chladničce. Na másle orestujeme zeleninu se solí, pepřem a krátce podusíme ve vlastní šťávě, poprášíme moukou a promícháme.
-
2
Těsto rozkrojíme na poloviny a postupně zpracujeme. Na pomoučněném vále jednu polovinu těsta rozválíme na plát vysoký 3 mm a středem na něj rozložíme polovinu dušené zeleniny. Na ní nasypeme polovinu hrubě nastrouhaného sýru a svineme závin.
-
3
Opatrně jej přendáme na vymazaný plech a stejně zpracujeme druhou polovinu těsta, zeleniny a sýra. Druhý závin přendáme vedle prvního na stejný plech, oba potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme kmínem a ve středně horké troubě je upečeme dozlatova.