Čapáti
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 139 kcal
- Sacharidy 27 g
- Tuky 2 g
- Sodík 1 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 0 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 1.9 mg
- Vláknina 4609.5 mg
- Vitamín A 4609.5 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Ve větší míse smícháme mouku se solí a pepřem a postupně přiléváme horkou vodu. Olej si nalijeme do dlaní, aby se těsto promastilo a méně se lepilo na ruce.
-
2
Vypracujeme hladké vláčné těsto a necháme pod utěrkou odpočinout alespoň 2 hodiny.
-
3
Pak opět těsto propracujeme a vytvoříme z něj kuličky o velikosti velkého vlašského ořechu. Kuličky rozválíme na tenké placky, které na rozpálené plotně nebo pánvi na sucho opečeme po obou stranách tak, že placku přitlačujeme svitkem látky nebo ubrouskem na pánev.
-
4
Uvnitř se tak utvoří vzduchová bublina, která obě části rozdělí.