Holandské řízky z vepřového bůčku

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 700 g Vepřový bok
  • 200 g Sýr Eidam cihla 30%
  • 200 ml Mléko polotučné
  • 20.01 ml Olej rostlinný
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 10 polévková lžíce Strouhanka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 901 kcal
  • Sacharidy 3 g
  • Tuky 86 g
  • Sodík 61 mg
  • Bílkoviny 28 g
  • Uhlovodany 0 g
  • Cholesterol 149.9 mg
  • Draslík 274.5 mg
  • Vláknina 0 mg
  • Vitamín A 0 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.4 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mletý vepřový bůček smícháme v míse s mlékem, vejcem a nastrouhaným sýrem. Směs osolíme, opepříme a podle potřeby zahustíme trochou strouhanky. Dobře promícháme.

  • 2

    Z připravené masové směsi tvarujeme ploché řízky, které obalíme ve zbylé strouhance.

  • 3

    Řízky smažíme po obou stranách na pánvi na rozehřátém oleji dozlatova.

Komentáře k receptu