Nektarinkový kompot s pomerančem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 282 kcal
- Sacharidy 71 g
- Tuky 1 g
- Sodík 7 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 71 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 403 mg
- Vláknina 6800 mg
- Vitamín A 6800 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 10.8 mg
- Vitamín E 1.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nektarinky omyjeme, vypeckujeme a nakrájíme na čtvtky. Pomeranč omyjeme a nakrájíme na dílky.
-
2
Cukr vsypeme do vody a nálev chvíli povaříme, aby se cukr úplně rozpustil.
-
3
Nektarinky urovnáme do sterilizovaných sklenic a proložíme je dílky pomeranče.
-
4
Ovoce ve sklenicích zalijeme prochladlým nálevem tak, aby sahal asi 1cm pod okraj sklenic. Uzavřeme víčky krátce povařenými ve vodě a upevníme svorkami.
-
5
Sklenice vložíme do zavařovacího hrnce, přilijeme tolik vody, aby sahala do poloviny výšky sklenic a kompot zavařujeme při teplotě 80
-
6
stupňů Celsia 20 minut.
-
7
Hotové kompoty vyjmeme a necháme vychladnout. Potom teprve odstraníme svorky, které držely víčka.