Nektarinkový kompot s pomerančem

Hodnocení 2x 1x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 500 g Cukr krupice
  • 2000 g Nektarinka
  • 1500 ml Voda pitná
  • 1 ks Pomeranč
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 282 kcal
  • Sacharidy 71 g
  • Tuky 1 g
  • Sodík 7 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 71 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 403 mg
  • Vláknina 6800 mg
  • Vitamín A 6800 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10.8 mg
  • Vitamín E 1.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nektarinky omyjeme, vypeckujeme a nakrájíme na čtvtky. Pomeranč omyjeme a nakrájíme na dílky.

  • 2

    Cukr vsypeme do vody a nálev chvíli povaříme, aby se cukr úplně rozpustil.

  • 3

    Nektarinky urovnáme do sterilizovaných sklenic a proložíme je dílky pomeranče.

  • 4

    Ovoce ve sklenicích zalijeme prochladlým nálevem tak, aby sahal asi 1cm pod okraj sklenic. Uzavřeme víčky krátce povařenými ve vodě a upevníme svorkami.

  • 5

    Sklenice vložíme do zavařovacího hrnce, přilijeme tolik vody, aby sahala do poloviny výšky sklenic a kompot zavařujeme při teplotě 80

  • 6

    stupňů Celsia 20 minut.

  • 7

    Hotové kompoty vyjmeme a necháme vychladnout. Potom teprve odstraníme svorky, které držely víčka.

Komentáře k receptu