Hermelín v těstíčku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 299 kcal
- Sacharidy 13 g
- Tuky 19 g
- Sodík 282 mg
- Bílkoviny 18 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 158.7 mg
- Draslík 381.2 mg
- Vláknina 4243 mg
- Vitamín A 4243 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 11 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Hermelín podélně rozkrojíme na dvě kolečka. Zelenou petrželku nasekáme. Česnek oloupeme a utřeme se solí a pepřem. Brambory oloupeme, omyjeme a nastrouháme na struhadle.
-
2
Bramborové těstíčko: Do nastrouhaných brambor přidáme vejce, mouku a utřený česnek se solí a pepřem. Těstíčko dobře promícháme.
-
3
Na pánvi rozpálíme olej, na kterém naběračkou z těsta vytvoříme dvě placičky. Na ně položíme kolečka hermelínu a každou placičku zvlášť přelijeme bramborovým těstíčkem.
-
4
Hermelín v bramborovém těstíčku smažíme dozlatova z obou stran. Ihned podáváme.