Hermelín v těstíčku

Hodnocení 2x 1x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 120 g Sýr Hermelín (Camember, Encián)
  • 1 kávová lžička Petržel - nať
  • 2 ks Brambory
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 2 špetka Sůl
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
  • 0.83 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 299 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 282 mg
  • Bílkoviny 18 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 158.7 mg
  • Draslík 381.2 mg
  • Vláknina 4243 mg
  • Vitamín A 4243 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hermelín podélně rozkrojíme na dvě kolečka. Zelenou petrželku nasekáme. Česnek oloupeme a utřeme se solí a pepřem. Brambory oloupeme, omyjeme a nastrouháme na struhadle.

  • 2

    Bramborové těstíčko: Do nastrouhaných brambor přidáme vejce, mouku a utřený česnek se solí a pepřem. Těstíčko dobře promícháme.

  • 3

    Na pánvi rozpálíme olej, na kterém naběračkou z těsta vytvoříme dvě placičky. Na ně položíme kolečka hermelínu a každou placičku zvlášť přelijeme bramborovým těstíčkem.

  • 4

    Hermelín v bramborovém těstíčku smažíme dozlatova z obou stran. Ihned podáváme.

Komentáře k receptu