Rybí konzervy

Hodnocení 1x 1x
Čas přípravy: 340 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 100 ml Olej rostlinný
  • 1 kávová lžička Pepř černý celý
  • 2 ks Hřebíček
  • 10 ks Nové koření
  • 2 l Voda pitná
  • 3 kg Kapr obecný
  • 3 polévková lžíce Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 590 kcal
  • Sacharidy 1 g
  • Tuky 34 g
  • Sodík 194 mg
  • Bílkoviny 67 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 247.5 mg
  • Draslík 1266.1 mg
  • Vláknina 728.8 mg
  • Vitamín A 728.8 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.3 mg
  • Vitamín E 3.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vykuchané, očištěné ryby zbavené hlav omyjeme, osušíme a dobře osolíme. Upečeme je ve středně vyhřáté troubě.

  • 2

    Po vychladnutí vložíme pečené rybí maso do čistých sklenic nebo konzerv, přidáme koření a přilijeme tolik vody, aby sahala asi 2 cm nad maso. Můžeme přilít i trochu oleje.

  • 3

    Zavařujeme při 100 stupních Celsia asi 5 hodin, dbáme přitom, aby se z hrnce nevyvařila voda.

  • 4

    Konzervy uložíme na chladném místě.

Komentáře k receptu