Rybí konzervy
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 590 kcal
- Sacharidy 1 g
- Tuky 34 g
- Sodík 194 mg
- Bílkoviny 67 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 247.5 mg
- Draslík 1266.1 mg
- Vláknina 728.8 mg
- Vitamín A 728.8 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.3 mg
- Vitamín E 3.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vykuchané, očištěné ryby zbavené hlav omyjeme, osušíme a dobře osolíme. Upečeme je ve středně vyhřáté troubě.
-
2
Po vychladnutí vložíme pečené rybí maso do čistých sklenic nebo konzerv, přidáme koření a přilijeme tolik vody, aby sahala asi 2 cm nad maso. Můžeme přilít i trochu oleje.
-
3
Zavařujeme při 100 stupních Celsia asi 5 hodin, dbáme přitom, aby se z hrnce nevyvařila voda.
-
4
Konzervy uložíme na chladném místě.