Vylepšený květákový mozeček
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 256 kcal
- Sacharidy 9 g
- Tuky 9 g
- Sodík 110 mg
- Bílkoviny 14 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 199 mg
- Draslík 478.3 mg
- Vláknina 6000.3 mg
- Vitamín A 6000.3 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 64 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Květák rozebereme na růžičky, důkladně propereme a v osolené vodě uvaříme do poloměkka. Scedíme, necháme okapat a pokrájíme nebo rozmačkáme.
-
2
V kastrolu rozehřejeme máslo a zpěníme na něm cibuli nakrájenou na jemno. Přidáme nadrobno nakrájenou šunku a orestujeme.
-
3
Nakonec přisypeme nadrobno nakrájený uvařený květák a krátce podusíme dusíme doměkka. Dochutíme solí, pepřem a zalijeme rozkvedlanými vejci, do kterých jsme přimíchali nastrouhaný sýr.
-
4
Za stálého míchání přidáme nakrájenou petrželku, vejce necháme srazit a odstavíme.