Salát se sýrem a grilovanou cuketou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Cuketa
  • 240 g Sýr Hermelín (Camember, Encián)
  • 250 g Rukola
  • 30 g Ořechy vlašské
  • 80 ml Olej olivový
  • 0.25 kávová lžička Tabasco
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 2 polévková lžíce Ocet vinný
  • 1 polévková lžíce Hořčice Dijonská
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 468 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 43 g
  • Sodík 18 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 36 mg
  • Draslík 360.5 mg
  • Vláknina 5422 mg
  • Vitamín A 5422 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 22.5 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hermelíny podélně rozkrojíme a spolu s oloupanou, nakrájenou cuketou rozložíme na rošt grilu a grilujeme asi 5 minut. Cuketu během grilování potíráme olejem.

  • 2

    V míse smícháme vinný ocet s hořčicí a postupně přiléváme olej. Nakonec přidáme tabasco a dresink dochutíme solí a pepřem.

  • 3

    Omytou a osušenou rukolu přelijeme připraveným dresinkem a rozdělíme na talíře. Podáváme s grilovaným sýrem a cuketou. Salát doplníme nasucho opraženými vlašskými ořechy.

Komentáře k receptu