Salát se sýrem a grilovanou cuketou
Suroviny
- 500 g Cuketa
- 240 g Sýr Hermelín (Camember, Encián)
- 250 g Rukola
- 30 g Ořechy vlašské
- 80 ml Olej olivový
- 0.25 kávová lžička Tabasco
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 polévková lžíce Olej rostlinný
- 2 polévková lžíce Ocet vinný
- 1 polévková lžíce Hořčice Dijonská
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 468 kcal
- Sacharidy 7 g
- Tuky 43 g
- Sodík 18 mg
- Bílkoviny 16 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 36 mg
- Draslík 360.5 mg
- Vláknina 5422 mg
- Vitamín A 5422 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 22.5 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Hermelíny podélně rozkrojíme a spolu s oloupanou, nakrájenou cuketou rozložíme na rošt grilu a grilujeme asi 5 minut. Cuketu během grilování potíráme olejem.
-
2
V míse smícháme vinný ocet s hořčicí a postupně přiléváme olej. Nakonec přidáme tabasco a dresink dochutíme solí a pepřem.
-
3
Omytou a osušenou rukolu přelijeme připraveným dresinkem a rozdělíme na talíře. Podáváme s grilovaným sýrem a cuketou. Salát doplníme nasucho opraženými vlašskými ořechy.