Vepřová játra v pikantní omáčce

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 100 g Cibule
  • 1600 g Játra vepřová
  • 80 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 200 g Ořechy burské pražené
  • 300 g Rajčata
  • 200 g Vejce slepičí
  • 15 g Sůl
  • 2 g Pepř černý mletý
  • 150 g Česnek
  • 50 g Cukr krupice
  • 20 g Glutasol
  • 100 g Zázvor celý
  • 50 g Pažitka
  • 50 g Solamyl
  • 100 ml Omáčka sójová
  • 80 ml Víno bílé
  • 50 ml Ocet kvasný lihový
  • 300 ml Olej stolní
  • 300 ml Hovězí vývar základní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 752 kcal
  • Sacharidy 33 g
  • Tuky 48 g
  • Sodík 921 mg
  • Bílkoviny 46 g
  • Uhlovodany 26 g
  • Cholesterol 583 mg
  • Draslík 848.6 mg
  • Vláknina 6510 mg
  • Vitamín A 6510 mg
  • Vitamín B6 1.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 53.2 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 39 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vepřová játra odblaníme, opláchneme a nakrájíme na plátky. Opepříme je, potřeme utřeným česnekem a obalíme v prosáté mouce a rozšlehaných vejcích.

  • 2

    Plátky v horkém tuku rychleji opečeme, vyjmeme je a osolíme.

  • 3

    Cibuli jemně nakrájíme a zpěníme na výpeku spolu se zázvorem a třeným česnekem. Přidáme víno, ocet, sůl, cukr, glutasol, sójovou omáčku a dobře provaříme. Nakonec zahustíme máčeným škrobem.

  • 4

    Při podávání přeléváme plátky jater omáčkou, sypeme je jemně nakrájenou pažitkou a drcenými burskými oříšky a každý plátek obložíme rajčaty nakrájenými na kolečka.

Komentáře k receptu