Vepřová játra v pikantní omáčce
Suroviny
- 100 g Cibule
- 1600 g Játra vepřová
- 80 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 200 g Ořechy burské pražené
- 300 g Rajčata
- 200 g Vejce slepičí
- 15 g Sůl
- 2 g Pepř černý mletý
- 150 g Česnek
- 50 g Cukr krupice
- 20 g Glutasol
- 100 g Zázvor celý
- 50 g Pažitka
- 50 g Solamyl
- 100 ml Omáčka sójová
- 80 ml Víno bílé
- 50 ml Ocet kvasný lihový
- 300 ml Olej stolní
- 300 ml Hovězí vývar základní
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 752 kcal
- Sacharidy 33 g
- Tuky 48 g
- Sodík 921 mg
- Bílkoviny 46 g
- Uhlovodany 26 g
- Cholesterol 583 mg
- Draslík 848.6 mg
- Vláknina 6510 mg
- Vitamín A 6510 mg
- Vitamín B6 1.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 53.2 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 39 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vepřová játra odblaníme, opláchneme a nakrájíme na plátky. Opepříme je, potřeme utřeným česnekem a obalíme v prosáté mouce a rozšlehaných vejcích.
-
2
Plátky v horkém tuku rychleji opečeme, vyjmeme je a osolíme.
-
3
Cibuli jemně nakrájíme a zpěníme na výpeku spolu se zázvorem a třeným česnekem. Přidáme víno, ocet, sůl, cukr, glutasol, sójovou omáčku a dobře provaříme. Nakonec zahustíme máčeným škrobem.
-
4
Při podávání přeléváme plátky jater omáčkou, sypeme je jemně nakrájenou pažitkou a drcenými burskými oříšky a každý plátek obložíme rajčaty nakrájenými na kolečka.