Lázeňský guláš z kližky

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 140 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Hovězí kližka
  • 500 ml Vývar z hovězích kostí
  • 150 ml Smetana
  • 2 kávová lžička Paprika sladká
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 kávová lžička Gulášové koření
  • 1 ks Cibule
  • 2 polévková lžíce Protlak rajčatový sterilovaný
  • 1 polévková lžíce Sůl
  • 2 polévková lžíce Vepřové sádlo
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 289 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 441 mg
  • Bílkoviny 33 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 6.3 mg
  • Draslík 579.2 mg
  • Vláknina 1324.5 mg
  • Vitamín A 1324.5 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.8 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli nakrájíme na drobno, osmažíme na tuku do růžova, zasypeme mletou paprikou, přidáme protlak a krátce osmahneme. Vložíme nakrájené maso a znovu osmahneme. Podlijeme vývarem a dusíme do měkka.

  • 2

    Na závěr do omáčky přidáme smetanu, podle potřeby zahustíme, dokořeníme a ještě chvíli podusíme.

Komentáře k receptu