Lázeňský guláš z kližky
Suroviny
- 500 g Hovězí kližka
- 500 ml Vývar z hovězích kostí
- 150 ml Smetana
- 2 kávová lžička Paprika sladká
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 kávová lžička Gulášové koření
- 1 ks Cibule
- 2 polévková lžíce Protlak rajčatový sterilovaný
- 1 polévková lžíce Sůl
- 2 polévková lžíce Vepřové sádlo
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 289 kcal
- Sacharidy 7 g
- Tuky 16 g
- Sodík 441 mg
- Bílkoviny 33 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 6.3 mg
- Draslík 579.2 mg
- Vláknina 1324.5 mg
- Vitamín A 1324.5 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.8 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibuli nakrájíme na drobno, osmažíme na tuku do růžova, zasypeme mletou paprikou, přidáme protlak a krátce osmahneme. Vložíme nakrájené maso a znovu osmahneme. Podlijeme vývarem a dusíme do měkka.
-
2
Na závěr do omáčky přidáme smetanu, podle potřeby zahustíme, dokořeníme a ještě chvíli podusíme.