Krůtí játra na způsob guláše
Suroviny
- 500 g Játra krůtí
- 50 g Anglická slanina
- 500 ml Voda pitná
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 2 kávová lžička Jíška instantní
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 ks Cibule
- 1 ks Paprika zelená
- 1 ks Chilli paprička
- 3 stroužek Česnek
- 1 polévková lžíce Majoránka
- 2 polévková lžíce Sádlo vepřové škvařené
- 1 polévková lžíce Paprika mletá sladká
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 416 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 33 g
- Sodík 201 mg
- Bílkoviny 25 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 422.3 mg
- Draslík 449.8 mg
- Vláknina 2184 mg
- Vitamín A 2184 mg
- Vitamín B6 2 mg
- Vitamín B12 0.1 mg
- Vitamín C 51.7 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 15.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Játra očistíme a nakrájíme na proužky.
-
2
Na tuk na pánev dáme nakrájenou slaninu, orestujeme, přidáme nadrobno nasekanou cibuli a smažíme dorůžova. Přidáme nahrubo nakrájený česnek, na proužky nakrájenou zelenou papriku, mletou papriku a čili papričku. Nakonec přidáme játra a mírně osmahneme. Zalijeme vodou a dusíme, až jsou játra měkká.
-
3
Omáčku zahustíme jíškou a dochutíme majoránkou, solí a pepřem.