Dýňová polévka se špenátem a hráškem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 716 kcal
- Sacharidy 66 g
- Tuky 47 g
- Sodík 1331 mg
- Bílkoviny 15 g
- Uhlovodany 63 g
- Cholesterol 49.5 mg
- Draslík 1857.4 mg
- Vláknina 16610.8 mg
- Vitamín A 16610.8 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 76.8 mg
- Vitamín E 7.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 50 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Dýňovou dužinu nakrájíme na kousky dlouhé asi 2cm.
-
2
V hrnci na 100g rozehřátého másla podusíme očištěný, na kolečka nakrájený pórek asi 10 minut doměkka. Přilijeme vývar, přidáme kostičky dýně, muškátový oříšek, osolíme a opepříme. Pod pokličkou zvolna vaříme doměkka.
-
3
V kastrolu rozehřejeme zbylé máslo, přidáme nasekaný špenát a podusíme asi 3 minuty.
-
4
Polévku rozmixujeme, vmícháme do ní smetanu a nakonec přidáme okapaný hrášek a podušený špenát. Polévku prohřejeme a ihned podáváme.