Špagety s hráškem a jarními cibulkami
Suroviny
- 155 g Hrášek
- 500 g Špagety, Makarony
- 125 ml Víno bílé
- 250 ml Vývar drůbeží
- 2 kávová lžička Mouka pšeničná hladká T 650
- 1 kávová lžička Sůl
- 2 ks Cibulka jarní
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 4 plátek Anglická slanina
- 5 l Voda pitná
- 1 polévková lžíce Olej olivový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 413 kcal
- Sacharidy 68 g
- Tuky 4 g
- Sodík 307 mg
- Bílkoviny 13 g
- Uhlovodany 67 g
- Cholesterol 0.5 mg
- Draslík 284.8 mg
- Vláknina 8327.8 mg
- Vitamín A 8327.8 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 11.5 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nejprve uvaříme těstoviny v osolené vodě al dente a scedíme.
-
2
Mezitím nakrájíme slaninu a očistíme cibulky. Necháme jim kousek zelené natě.
-
3
Poté je společně se slaninou orestujeme na rozpáleném oleji cca 4min dozlatova. Zaprášíme moukou a ještě krátce na ohni promícháme. Přilijeme vývar a víno a mícháme až omáčka začne vařit a zhoustne. Nasypeme hrášek a vaříme ještě cca 5min. Cibulky nám musí změknout.
-
4
Ochutíme solí a pepřem. Omáčkou přelijeme těstoviny, v hrnci promícháme, rozdělíme na talíře a podáváme.
-
5
Můžeme dozdobit čerstvými bylinkami.