Toasty se zeleninovou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 11 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 160 g Chléb pšeničný (bílý)
  • 120 g Sardinky v oleji
  • 25 g Olej olivový extra panenský
  • 150 g Paprika sterilovaná
  • 30 g Olivy nakládané
  • 50 g Cibule
  • 10 g Hořčice Dijonská
  • 30 g Petržel - nať
  • 8 ml Citronová šťáva
  • 15 ml Ocet vinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 261 kcal
  • Sacharidy 25 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 906 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 24 g
  • Cholesterol 24 mg
  • Draslík 179.9 mg
  • Vláknina 4386 mg
  • Vitamín A 4386 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 33.2 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Krajíčky bílého chleba opečeme nasucho v topinkovači a necháme vychladnout. Sardinky vyklopíme z konzervy a necháme okapat. Do mixéru vložíme petrželku, nakládanou papriku, cibuli, vypeckované olivy, přidáme hořčici, olej, ocet, citronovou šťávu a rozmixujeme dohladka.

  • 2

    Krajíčky chleba potřeme rozmixovanou omáčkou, poklademe sardinkami a upravíme na talířky.

Komentáře k receptu