Zelenina dušená s vepřovou kýtou
Suroviny
- 300 g Cibule
- 250 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
- 200 g Cuketa
- 200 g Paprika zelená
- 200 g Paprika červená
- 200 g Vepřová kýta
- 5 g Sůl
- 1 g Pepř černý mletý
- 25 g Olej slunečnicový
- 20 g Máslo čerstvé
- 60 g Petržel - nať
- 300 ml Voda pitná
- 4 ks Vejce slepičí
- 1 ks Masox
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 359 kcal
- Sacharidy 19 g
- Tuky 23 g
- Sodík 701 mg
- Bílkoviny 20 g
- Uhlovodany 19 g
- Cholesterol 284.8 mg
- Draslík 921.2 mg
- Vláknina 9992.5 mg
- Vitamín A 9992.5 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 152.4 mg
- Vitamín E 4.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso z vepřové kýty nakrájíme na kostičky, papriky zbavíme jádřinců a nakrájíme na proužky, rajčata scedíme, cibuli oloupeme, nakrájíme na plátky a rozebereme na kroužky, cukety nakrájíme na kolečka, petrželku posekáme najemno.
-
2
V pánvi rozehřejeme olej, přisypeme cibuli, orestujeme, přiložíme maso, osolíme, opepříme, osmahneme, podlijeme vodou, přihodíme kostku masoxu a dusíme téměř doměkka. Přidáme rajčata, papriky, cuketu a dusíme, dokud se tekutina téměř nevydusí. V jiné pánvi na másle usmažíme míchaná vejce.
-
3
Zeleninu s masem upravíme na talíře, ozdobíme míchanými vejci, posypeme petrželkou a podáváme.