Zelenina dušená s vepřovou kýtou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Cibule
  • 250 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 200 g Cuketa
  • 200 g Paprika zelená
  • 200 g Paprika červená
  • 200 g Vepřová kýta
  • 5 g Sůl
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 25 g Olej slunečnicový
  • 20 g Máslo čerstvé
  • 60 g Petržel - nať
  • 300 ml Voda pitná
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Masox
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 359 kcal
  • Sacharidy 19 g
  • Tuky 23 g
  • Sodík 701 mg
  • Bílkoviny 20 g
  • Uhlovodany 19 g
  • Cholesterol 284.8 mg
  • Draslík 921.2 mg
  • Vláknina 9992.5 mg
  • Vitamín A 9992.5 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 152.4 mg
  • Vitamín E 4.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso z vepřové kýty nakrájíme na kostičky, papriky zbavíme jádřinců a nakrájíme na proužky, rajčata scedíme, cibuli oloupeme, nakrájíme na plátky a rozebereme na kroužky, cukety nakrájíme na kolečka, petrželku posekáme najemno.

  • 2

    V pánvi rozehřejeme olej, přisypeme cibuli, orestujeme, přiložíme maso, osolíme, opepříme, osmahneme, podlijeme vodou, přihodíme kostku masoxu a dusíme téměř doměkka. Přidáme rajčata, papriky, cuketu a dusíme, dokud se tekutina téměř nevydusí. V jiné pánvi na másle usmažíme míchaná vejce.

  • 3

    Zeleninu s masem upravíme na talíře, ozdobíme míchanými vejci, posypeme petrželkou a podáváme.

Komentáře k receptu