Rýžové koule v omeletě
Suroviny
- 150 g Mořská štika - filety
- 40 g Petržel - nať
- 5 g Sůl
- 60 g Cukr krupice
- 100 g Mrkev kořen
- 10 g Solamyl
- 100 g Dýně
- 600 g Rýže dušená
- 4 g Olej slunečnicový
- 40 ml Vývar rybí
- 100 ml Voda pitná
- 80 ml Víno rýžové japonské - Mirin
- 70 ml Víno rýžové čínské
- 6 ks Vejce slepičí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 454 kcal
- Sacharidy 63 g
- Tuky 67 g
- Sodík 818 mg
- Bílkoviny 22 g
- Uhlovodany 61 g
- Cholesterol 382.6 mg
- Draslík 408.6 mg
- Vláknina 5595 mg
- Vitamín A 5595 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 22.2 mg
- Vitamín E 1.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do misky rozklepneme vejce, přidáme Solamyl, polovinu cukru, špetku soli, přilijeme rýžové víno a důkladně rozšleháme metlou. V pánvi rozehřejeme olej, postupně přiléváme vaječnou směs a usmažíme 8 tenkých omelet.
-
2
Do kastrůlku nalijeme vodu, přiložíme filet z ryby a povaříme 8 minut, vyjmeme z vývaru, rozmělníme vidličkou. Mrkev nastrouháme, dužinu z dýně pokrájíme na kostičky, obojí vložíme do vývaru z ryby, přilijeme Mirin, podle chuti osolíme, přidáme zbytek cukru a povaříme, dokud se tekutina téměř neodpaří. Zeleninu i rybu smícháme s dušenou rýží, vytvarujeme 8 koulí a zabalíme každou zvlášť do připravených omelet.
-
3
Upravíme po dvou kusech na talířky, podáváme posypané posekanou petrželkou.