Rýžové koule v omeletě

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Mořská štika - filety
  • 40 g Petržel - nať
  • 5 g Sůl
  • 60 g Cukr krupice
  • 100 g Mrkev kořen
  • 10 g Solamyl
  • 100 g Dýně
  • 600 g Rýže dušená
  • 4 g Olej slunečnicový
  • 40 ml Vývar rybí
  • 100 ml Voda pitná
  • 80 ml Víno rýžové japonské - Mirin
  • 70 ml Víno rýžové čínské
  • 6 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 454 kcal
  • Sacharidy 63 g
  • Tuky 67 g
  • Sodík 818 mg
  • Bílkoviny 22 g
  • Uhlovodany 61 g
  • Cholesterol 382.6 mg
  • Draslík 408.6 mg
  • Vláknina 5595 mg
  • Vitamín A 5595 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 22.2 mg
  • Vitamín E 1.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do misky rozklepneme vejce, přidáme Solamyl, polovinu cukru, špetku soli, přilijeme rýžové víno a důkladně rozšleháme metlou. V pánvi rozehřejeme olej, postupně přiléváme vaječnou směs a usmažíme 8 tenkých omelet.

  • 2

    Do kastrůlku nalijeme vodu, přiložíme filet z ryby a povaříme 8 minut, vyjmeme z vývaru, rozmělníme vidličkou. Mrkev nastrouháme, dužinu z dýně pokrájíme na kostičky, obojí vložíme do vývaru z ryby, přilijeme Mirin, podle chuti osolíme, přidáme zbytek cukru a povaříme, dokud se tekutina téměř neodpaří. Zeleninu i rybu smícháme s dušenou rýží, vytvarujeme 8 koulí a zabalíme každou zvlášť do připravených omelet.

  • 3

    Upravíme po dvou kusech na talířky, podáváme posypané posekanou petrželkou.

Komentáře k receptu