Nadívané kuře z Lombardie
Suroviny
- 300 g Kuřecí Játra
- 200 g Šalotka
- 1000 g Kuře
- 150 ml Mléko polotučné
- 300 ml Vývar drůbeží
- 0.5 kávová lžička Šalvěj
- 1 kávová lžička Rozmarýn
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 ks Rohlíky bílé
- 0.51 polévková lžíce Olej olivový
- 1 polévková lžíce Citronová šťáva
- 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 690 kcal
- Sacharidy 14 g
- Tuky 39 g
- Sodík 488 mg
- Bílkoviny 41 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 157.8 mg
- Draslík 518.1 mg
- Vláknina 811 mg
- Vitamín A 811 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do mléka namočíme rohlík nakrájený na kostky. Kuřecí játra omyjeme, poté je osušíme a v pánvi na rozehřátých 2 lžících olivového oleje asi 5 minut zvolna opékáme. Opečená játra necháme vystydnout, následně je nahrubo posekáme.
-
2
Na malé kousky rozkrájené oloupané šalotky zvolna do měkka osmahneme na výpeku z jater, přidáme nadrobno posekanou šalvěj s rozmarýnem, lžíci citronové šťávy a odstavíme z ohně. Přimícháme namočený rohlík, játra, lžíci změklého másla, směs osolíme, opepříme a dobře promícháme. Hotovou nádivku necháme 10 minut odstát.
-
3
Očištěné kuře naplníme nádivkou a položíme do pekáče. Zde ho přelijeme horkým drůbežím vývarem a zbylým olivovým olejem, osolíme a opepříme.
-
4
Pekáč vložíme do trouby, předehřáté na 180°C. Kuře pečeme 1¾ - 2 hodiny do zlatova, při pečení poléváme výpekem, je-li to potřeba, doplníme ho ještě drůbežím vývarem.
-
5
Upečené kuře i nádivku rozdělíme na 4 porce, které podáváme přelité šťávou.