Roštěnky na cibuli
Suroviny
- 600 g Hovězí roštěnka vys. peč.
- 100 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 1 kávová lžička Kari koření
- 1 kávová lžička Oregano
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 3 ks Cibule
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 stroužek Česnek
- 5 dl Voda pitná
- 5 dl Víno červené
- 1 dl Zakysaná smetana
- 2 polévková lžíce Hořčice plnotučná
- 0.09 polévková lžíce Sádlo škvařené
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 436 kcal
- Sacharidy 20 g
- Tuky 18 g
- Sodík 87 mg
- Bílkoviny 32 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 118.8 mg
- Draslík 208.9 mg
- Vláknina 2922.2 mg
- Vitamín A 2922.2 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.1 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso rozkrájíme na plátky, konce nařízneme, posypeme kari kořením. Jemně naklepeme, obalíme v mouce a v pánvi na rozpáleném sádle po obou stranách osmahneme. Plátky vybereme z pánve, do stejného rozpáleného sádla vložíme na tenká kolečka pokrájenou cibuli. Osmažíme do měkka, přidáme česnek, hořčici, sůl. Vrátíme zpátky připravené plátky masa a podlijeme vodou.
-
2
Pod pokličkou na mírném ohni dusíme do měkka. Před dodušením vlijeme víno a chvilku ještě podusíme. Nakonec dochutíme pepřem, smetanou, posypeme oreganem a stáhneme ze sporáku.
-
3
Podle porcí jídlo rozdělíme na jednotlivé talíře a s vhodnou přílohou podáváme.