Roštěnky na cibuli

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 600 g Hovězí roštěnka vys. peč.
  • 100 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 kávová lžička Kari koření
  • 1 kávová lžička Oregano
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 3 ks Cibule
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 5 dl Voda pitná
  • 5 dl Víno červené
  • 1 dl Zakysaná smetana
  • 2 polévková lžíce Hořčice plnotučná
  • 0.09 polévková lžíce Sádlo škvařené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 436 kcal
  • Sacharidy 20 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 87 mg
  • Bílkoviny 32 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 118.8 mg
  • Draslík 208.9 mg
  • Vláknina 2922.2 mg
  • Vitamín A 2922.2 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.1 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso rozkrájíme na plátky, konce nařízneme, posypeme kari kořením. Jemně naklepeme, obalíme v mouce a v pánvi na rozpáleném sádle po obou stranách osmahneme. Plátky vybereme z pánve, do stejného rozpáleného sádla vložíme na tenká kolečka pokrájenou cibuli. Osmažíme do měkka, přidáme česnek, hořčici, sůl. Vrátíme zpátky připravené plátky masa a podlijeme vodou.

  • 2

    Pod pokličkou na mírném ohni dusíme do měkka. Před dodušením vlijeme víno a chvilku ještě podusíme. Nakonec dochutíme pepřem, smetanou, posypeme oreganem a stáhneme ze sporáku.

  • 3

    Podle porcí jídlo rozdělíme na jednotlivé talíře a s vhodnou přílohou podáváme.

Komentáře k receptu