Candát v pikantní omáčce
Suroviny
- 900 g Candát obecný
- 12 ml Olej rostlinný
- 80 ml Víno bílé
- 8 ml Olej rostlinný
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Zázvor mletý
- 0.25 kávová lžička Chilli koření mleté
- 0.25 kávová lžička Sůl
- 1 stroužek Česnek
- 0.5 polévková lžíce Cukr krupice
- 0.5 polévková lžíce Citronová šťáva
- 2 polévková lžíce Sójová omáčka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 170 kcal
- Sacharidy 4 g
- Tuky 6 g
- Sodík 245 mg
- Bílkoviny 21 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 41.7 mg
- Vláknina 434 mg
- Vitamín A 434 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.9 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rybu vykucháme, očistíme (necháme ji vcelku s hlavou i ocasem), přes tělo do ryby uděláme hlubší zářezy a osolíme. Rybu z obou stran osmažíme na oleji.
-
2
V mezičase připravíme omáčku. Na oleji zpěníme koření s cukrem a rozdrceným česnekem. Poté přidáme zbylé suroviny, povaříme.
-
3
Rybu naporcujeme a podáváme s omáčkou.