Candát v pikantní omáčce

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 900 g Candát obecný
  • 12 ml Olej rostlinný
  • 80 ml Víno bílé
  • 8 ml Olej rostlinný
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Zázvor mletý
  • 0.25 kávová lžička Chilli koření mleté
  • 0.25 kávová lžička Sůl
  • 1 stroužek Česnek
  • 0.5 polévková lžíce Cukr krupice
  • 0.5 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 2 polévková lžíce Sójová omáčka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 170 kcal
  • Sacharidy 4 g
  • Tuky 6 g
  • Sodík 245 mg
  • Bílkoviny 21 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 41.7 mg
  • Vláknina 434 mg
  • Vitamín A 434 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.9 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rybu vykucháme, očistíme (necháme ji vcelku s hlavou i ocasem), přes tělo do ryby uděláme hlubší zářezy a osolíme. Rybu z obou stran osmažíme na oleji.

  • 2

    V mezičase připravíme omáčku. Na oleji zpěníme koření s cukrem a rozdrceným česnekem. Poté přidáme zbylé suroviny, povaříme.

  • 3

    Rybu naporcujeme a podáváme s omáčkou.

Komentáře k receptu