Kapr v pikantní marinádě
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 403 kcal
- Sacharidy 6 g
- Tuky 24 g
- Sodík 100 mg
- Bílkoviny 36 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 132 mg
- Draslík 734.3 mg
- Vláknina 1231.5 mg
- Vitamín A 1231.5 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.5 mg
- Vitamín E 2.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Filety z kapra očistíme a pokrájíme na dvoucentimetrové proužky. Cibuli nakrájíme nadrobno, v misce promícháme s vínem, sójovou omáčkou, hořčicí, citronovou šťávou, cukrem a zázvorem. Marinádou přelijeme kousky kapra a pod fólií necháme alespoň hodinu odležet.
-
2
Marinované kousky vyjmeme z marinády a zprudka ze všech stran osmažíme na oleji. Usmažené kousky vyjmeme, do pánve vlijeme zbytek marinády a chvilku povaříme.
-
3
Do marinády vrátíme rybu a podáváme.