Alpský kuřecí řízek se sýrem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 700 g Kuřecí prsa
  • 230 g Sýr Gruyére
  • 150 g Strouhanka
  • 600 g Brambory vařené
  • 100 g Máslo čerstvé
  • 20.62 ml Olej rostlinný
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Citrony
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
  • 2 polévková lžíce Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Pažitka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 926 kcal
  • Sacharidy 53 g
  • Tuky 52 g
  • Sodík 1131 mg
  • Bílkoviny 62 g
  • Uhlovodany 52 g
  • Cholesterol 266.6 mg
  • Draslík 1298.6 mg
  • Vláknina 10516.2 mg
  • Vitamín A 10516.2 mg
  • Vitamín B6 1.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 35.9 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 30.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Čtyři kuřecí prsní řízky podélně rozkrojíme, každý na dva plátky, poté lehce naklepeme. Na čtyři plátky masa položíme po plátku sýra, přikryjeme druhou polovinou masa, spíchneme párátky, uložíme do misky a přikryjeme.

  • 2

    Do nádobek na obalování připravíme strouhanku, mouku a vejce. Strouhanku smícháme se solí a pepřem, vejce vidličkou rozšleháme se 2 lžícemi vody.

  • 3

    Plněná prsíčka obalíme v mouce, potom namočíme ve vejci a nakonec obalíme ve strouhance. V hluboké pánvi zahřejeme olej na vyšší teplotu.

  • 4

    V oleji poté do zlatohněda smažíme řízky 4 minuty po každé straně, vyjmeme je z pánve a dáme na papírový ubrousek okapat. Mezitím rozehřejeme máslo, citron pokrájíme na půlkolečka a nasekáme pažitku.

  • 5

    Řízky obložíme citronem, podáváme je s vařenými bramborami omaštěnými máslem a posypanými pažitkou.

Komentáře k receptu