Libanonská kuřecí prsa plněná ovocnou rýží

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Švestky sušené
  • 300 g Rýže
  • 700 g Kuřecí prsa
  • 100 g Oříšky piniové
  • 100 g Hrozinky
  • 80 g Mouka pšeničná hladká
  • 1 kávová lžička Kari koření
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 špetka Nové koření
  • 1 špetka Hřebíček
  • 1 špetka Skořice mletá
  • 1.1 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Med včelí
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 0.69 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 782 kcal
  • Sacharidy 69 g
  • Tuky 184 g
  • Sodík 411 mg
  • Bílkoviny 47 g
  • Uhlovodany 52 g
  • Cholesterol 112 mg
  • Draslík 1270.8 mg
  • Vláknina 11165.7 mg
  • Vitamín A 11165.7 mg
  • Vitamín B6 1.5 mg
  • Vitamín B12 0.5 mg
  • Vitamín C 4.4 mg
  • Vitamín E 3.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Sušené švestky zalijeme horkou vodou (500 ml) a necháme je hodinu máčet. Do hrnce nasypeme rýži, zalijeme ji zbylou vodou, osolíme, uvedeme do varu, vaříme 25 minut, poté ji scedíme a necháme vychladnout.

  • 2

    Mezitím smícháme lžíci rostlinného oleje s medem, citronovou šťávou a kari kořením. Dále ostrým nožem napříč rozřízneme čtyři omytá a osušená kuřecí prsa, ale nedokrojíme. Prsa zavřeme a z vnější strany je pomažeme medovou směsí a v zakryté míse je uložíme do chladničky.

  • 3

    Nasucho opražíme piniové oříšky, švestky vypeckujeme a s hrozinkami je nasekáme a nasypeme do větší misky. Přidáme vařenou rýži, polovinu piniových oříšků, 1/4 lžičky pepře a po špetce rozemletého nového koření, hřebíčku a skořice a vše dobře promícháme.

  • 4

    Kuřecí prsa rozložíme, na vále a rozdělíme na ně rýžovou směs.

  • 5

    Maso kolem náplně přeložíme, ovážeme potravinářským motouzem, nebo sepneme párátky a obalíme ve směsi hladké mouky, 1/2 lžičky soli a špetky pepře. Ve velké pánvi na vyšší teplotu rozehřejeme zbývající olej a kuře na něm opečeme 4 - 5 minut na každé straně do zlatohněda.

  • 6

    Podáváme posypané druhou polovinou pražených piniových oříšků.

Komentáře k receptu