Restované kuře ve sladkokyselé omáčce
Suroviny
- 600 g Kuřecí prsa
- 60 g Arašídy
- 350 g Fazolové výhonky
- 600 g Rýže dušená
- 80 g Olej rostlinný
- 80 ml Ocet vinný červený
- 80 ml Sojová omáčka
- 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
- 4 ks Cibulka jarní
- 1 ks Rajčata
- 2 stroužek Česnek
- 1 polévková lžíce Zázvor
- 1 polévková lžíce Cukr krupice
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 614 kcal
- Sacharidy 44 g
- Tuky 29 g
- Sodík 190 mg
- Bílkoviny 42 g
- Uhlovodany 44 g
- Cholesterol 96 mg
- Draslík 686.6 mg
- Vláknina 8887.3 mg
- Vitamín A 8887.3 mg
- Vitamín B6 1.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 8.6 mg
- Vitamín E 3.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté a osušené kuřecí maso rozkrájíme na centimetrové kostičky. Prolisujeme česnek, na kolečka pokrájíme jarní cibulky, na malé kostičky středně velké rajče a nastrouháme zázvor. Dále nahrubo rozsekáme pražené arašídy.
-
2
Ve wok pánvi na rozpáleném oleji zprudka 4 minuty opékáme kuřecí kostky. Poté odhrneme maso stranou, přidáme česnek a cibulku se zázvorem, 2 minuty za stálého míchání restujeme. Vše na pánvi smícháme, přidáme rajče a minutu povaříme.
-
3
V malé nádobce promícháme červený vinný ocet se sójovou omáčkou, pepřem i cukrem, směs vlijeme na pánev, uvedeme do varu, přidáme fazolové výhonky, minutu povaříme a odstavíme.
-
4
Porce podáváme posypané sekanými arašídy s dušenou rýží.