Japonské kuřecí teriyaki

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 32 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Kuřecí prsa
  • 600 g Rýže dušená
  • 80 ml Voda pitná
  • 1 ks Okurka salátová
  • 2 ks Cibulka jarní
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Zázvor celý
  • 2 polévková lžíce Sezam - semena
  • 2 polévková lžíce Sojová omáčka
  • 1 polévková lžíce Med včelí
  • 0.26 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 396 kcal
  • Sacharidy 44 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 188 mg
  • Bílkoviny 37 g
  • Uhlovodany 44 g
  • Cholesterol 96 mg
  • Draslík 828.4 mg
  • Vláknina 6251 mg
  • Vitamín A 6251 mg
  • Vitamín B6 1.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.9 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupeme a nahrubo posekáme česnek, rozkrájíme asi 2 cm dlouhý kousek čerstvého zázvoru a nadrtíme sezamová semena. Kuřecí prsa bez kůže krájíme na kostky o hraně cca 2 cm.

  • 2

    V míse promícháme nasekaný česnek i zázvor se sezamem, sojovou omáčkou, medem a lžící oleje. Do této marinády vložíme kuřecí maso a dobře promícháme, aby kostky kuřete byly směsí zcela obaleny. Mísu zakryjeme a dáme do chladničky na 2 hodiny marinovat.

  • 3

    Menší salátovou okurku dobře omyjeme a pokrájíme na tenké plátky, které rozložíme na jídelní talíře.

  • 4

    Ve velké pánvi rozehřejeme na vyšší teplotu olej, do kterého vsypeme kuřecí maso i s marinádou a 2 - 4 minuty za stálého míchání opékáme ze všech stran. Poté přilijeme 80 ml vařící vody a necháme při nižší teplotě 5 minut podusit. Mezitím očistíme a na tenké plátky nakrájíme jarní cibulku.

  • 5

    Hotové maso rozložíme na okurkové plátky, posypeme cibulkou a podáváme s dušenou rýží.

Komentáře k receptu