Pikantní hovězí na zázvoru

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 600 g Hovězí kýta
  • 20 g Petržel kudrnka
  • 80 ml Olej slunečnicový
  • 1 kávová lžička Zázvor
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Chilli paprička
  • 2 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 1.7 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 322 kcal
  • Sacharidy 3 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 148 mg
  • Bílkoviny 21 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 58 mg
  • Draslík 382.5 mg
  • Vláknina 954.2 mg
  • Vitamín A 954.2 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.6 mg
  • Vitamín E 5.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nakrájenou hovězí kýtu osolíme, opepříme, bohatě posypeme zázvorem a naklepeme. V hrnci rozpálíme olej, osmahneme drobně nasekanou cibuli do měkka. Vložíme maso a opečeme ho po obou stranách. Přidáme drobně nasekanou chilli papričku, na tenké plátky pokrájený česnek, podlijeme 1,5 l vody, pod pokličkou následně povaříme maso do měkka.

  • 2

    Měkké maso vybereme z hrnce, šťávu vydusíme, posypeme moukou, zapražíme a zalijeme zbylou vodou. Povaříme do zahoustnutí omáčky a odstavíme z ohně.

  • 3

    Maso klademe na jednotlivé talíře, přelijeme šťávou, posypeme nasekanou petrželkou kudrnkou, přidáme vhodnou přílohu a podáváme.

Komentáře k receptu