Pikantní hovězí na zázvoru
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 322 kcal
- Sacharidy 3 g
- Tuky 25 g
- Sodík 148 mg
- Bílkoviny 21 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 58 mg
- Draslík 382.5 mg
- Vláknina 954.2 mg
- Vitamín A 954.2 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 8.6 mg
- Vitamín E 5.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nakrájenou hovězí kýtu osolíme, opepříme, bohatě posypeme zázvorem a naklepeme. V hrnci rozpálíme olej, osmahneme drobně nasekanou cibuli do měkka. Vložíme maso a opečeme ho po obou stranách. Přidáme drobně nasekanou chilli papričku, na tenké plátky pokrájený česnek, podlijeme 1,5 l vody, pod pokličkou následně povaříme maso do měkka.
-
2
Měkké maso vybereme z hrnce, šťávu vydusíme, posypeme moukou, zapražíme a zalijeme zbylou vodou. Povaříme do zahoustnutí omáčky a odstavíme z ohně.
-
3
Maso klademe na jednotlivé talíře, přelijeme šťávou, posypeme nasekanou petrželkou kudrnkou, přidáme vhodnou přílohu a podáváme.