Vepřové nudličky v těstíčku s omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Vepřová kýta
  • 40 ml Voda pitná
  • 200 ml Vývar drůbeží
  • 150 ml Olej rostlinný
  • 150 ml Olej rostlinný
  • 0.25 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1.5 kávová lžička Solamyl
  • 1.5 kávová lžička Solamyl
  • 1.5 ks Cibule
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 2 stroužek Česnek
  • 1.5 polévková lžíce Cukr krupice
  • 1 polévková lžíce Zázvor celý
  • 1.5 polévková lžíce Ocet estragonový
  • 1.5 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
  • 1.5 polévková lžíce Sójová omáčka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1137 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 101 g
  • Sodík 428 mg
  • Bílkoviny 33 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 223.2 mg
  • Draslík 620.7 mg
  • Vláknina 1490 mg
  • Vitamín A 1490 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.4 mg
  • Vitamín E 7.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na omáčku pokrájíme cibuli s česnekem nadrobno, zázvor nastrouháme též nahrubo. V oleji zpěníme cibuli s česnekem, přidáme zázvor a krátce zarestujeme. Směs zalijeme horkým vývarem, přidáme sójovou omáčku, sůl, ocet a cukr. Omáčku zahustíme Solamylem, který jsme rozmíchali v troše vody. Na mírném plameni za stálého míchání vaříme, až omáčka zhoustne.

  • 2

    Očištěné maso rozkrájíme na krátké nudličky. V míse rozšleháme vejce s moukou, Solamylem, olejem a solí na hladké těstíčko. Maso promícháme s těstíčkem a po částech osmažíme ze všech stran v oleji. Během smažení od sebe kousky masa oddělujeme.

  • 3

    Maso vybereme děrovanou naběračkou z oleje, podáváme přelité horkou omáčkou.

Komentáře k receptu