Vepřové nudličky v těstíčku s omáčkou
Suroviny
- 600 g Vepřová kýta
- 40 ml Voda pitná
- 200 ml Vývar drůbeží
- 150 ml Olej rostlinný
- 150 ml Olej rostlinný
- 0.25 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 1.5 kávová lžička Solamyl
- 1.5 kávová lžička Solamyl
- 1.5 ks Cibule
- 2 ks Vejce slepičí
- 2 stroužek Česnek
- 1.5 polévková lžíce Cukr krupice
- 1 polévková lžíce Zázvor celý
- 1.5 polévková lžíce Ocet estragonový
- 1.5 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
- 1.5 polévková lžíce Sójová omáčka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1137 kcal
- Sacharidy 12 g
- Tuky 101 g
- Sodík 428 mg
- Bílkoviny 33 g
- Uhlovodany 12 g
- Cholesterol 223.2 mg
- Draslík 620.7 mg
- Vláknina 1490 mg
- Vitamín A 1490 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.4 mg
- Vitamín E 7.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na omáčku pokrájíme cibuli s česnekem nadrobno, zázvor nastrouháme též nahrubo. V oleji zpěníme cibuli s česnekem, přidáme zázvor a krátce zarestujeme. Směs zalijeme horkým vývarem, přidáme sójovou omáčku, sůl, ocet a cukr. Omáčku zahustíme Solamylem, který jsme rozmíchali v troše vody. Na mírném plameni za stálého míchání vaříme, až omáčka zhoustne.
-
2
Očištěné maso rozkrájíme na krátké nudličky. V míse rozšleháme vejce s moukou, Solamylem, olejem a solí na hladké těstíčko. Maso promícháme s těstíčkem a po částech osmažíme ze všech stran v oleji. Během smažení od sebe kousky masa oddělujeme.
-
3
Maso vybereme děrovanou naběračkou z oleje, podáváme přelité horkou omáčkou.