Meloun plněný kompotovaným ovocem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 80 g Kompot mandarinkový
  • 80 g Kompot ananasový
  • 80 g Kompot malinový
  • 80 g Kompot broskvový
  • 80 g Kompot jahodový
  • 80 g Kompot pomerančový
  • 60 g Cukr moučkový
  • 80 ml Rum
  • 250 ml Šlehačka
  • 1.5 kg Meloun vodní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 278 kcal
  • Sacharidy 62 g
  • Tuky 1 g
  • Sodík 7 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 62 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 505.7 mg
  • Vláknina 6496 mg
  • Vitamín A 6496 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 35.6 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Zralý meloun rozkrojíme tak, aby z něj vznikla hlubší mísa (okraje můžeme ozdobně vykrájet). Meloun vydlabeme, dužinu zbavíme pecek a tvořítkem z ní vykrájíme kousky. Všechno kompotované ovoce scedíme (šťávu použijeme jinak) a necháme okapat.

  • 2

    V míse promícháme všechno ovoce s melounovou dužinou, vložíme do vydlabaného melounu, zalijeme rumem, posypeme cukrem, promícháme a necháme dobře vychladit.

  • 3

    Směs ovoce v melounu podáváme s ušlehanou šlehačkou.

Komentáře k receptu