Japonská polévka s nudlemi
Suroviny
- 2.5 g Řasa Nori
- 400 g Nudle Udon
- 100 g Baby špenát
- 250 g Cibulka jarní
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
- 3 stroužek Česnek
- 1.5 l Voda pitná
- 2 polévková lžíce Pasta shiro miso
- 2 polévková lžíce Víno rýžové japonské - Mirin
- 1 polévková lžíce Sójová omáčka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 178 kcal
- Sacharidy 36 g
- Tuky 0 g
- Sodík 708 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 36 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 301.7 mg
- Vláknina 4883.8 mg
- Vitamín A 4883.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 45.4 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do kastrolu nalijeme 1,5 l studené vody, vložíme rozlámaný plátek sušené řasy nori a pomalu přivedeme k varu. Minutu povaříme a scedíme do misky. Vývar nalijeme zpět do kastrolu, máme-li rádi nori, uschováme je (jinak je vyhodíme).
-
2
Česnek a jarní cibulku oloupeme, pokrájíme na plátky a přidáme do kastrolu s vývarem.
-
3
Miso pastu smícháme s rýžovým vínem, přidáme lžíci horkého vývaru, promícháme a nalijeme do vývaru. Přidáme sójovou omáčku, osolíme, opepříme a přivedeme k varu. Do vroucí polévky vložíme nudle, stáhneme plamen a nudle 2 minuty povaříme.
-
4
Baby špenát opereme, otrháme listy a necháme okapat.
-
5
Těsně před podáváním polévky vypneme plotýnku (nebo plyn stáhneme na minimum), přidáme listy špenátu a případně i odložené nori. Důkladně promícháme.