Japonská polévka s nudlemi

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 2.5 g Řasa Nori
  • 400 g Nudle Udon
  • 100 g Baby špenát
  • 250 g Cibulka jarní
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 3 stroužek Česnek
  • 1.5 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Pasta shiro miso
  • 2 polévková lžíce Víno rýžové japonské - Mirin
  • 1 polévková lžíce Sójová omáčka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 178 kcal
  • Sacharidy 36 g
  • Tuky 0 g
  • Sodík 708 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 36 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 301.7 mg
  • Vláknina 4883.8 mg
  • Vitamín A 4883.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 45.4 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do kastrolu nalijeme 1,5 l studené vody, vložíme rozlámaný plátek sušené řasy nori a pomalu přivedeme k varu. Minutu povaříme a scedíme do misky. Vývar nalijeme zpět do kastrolu, máme-li rádi nori, uschováme je (jinak je vyhodíme).

  • 2

    Česnek a jarní cibulku oloupeme, pokrájíme na plátky a přidáme do kastrolu s vývarem.

  • 3

    Miso pastu smícháme s rýžovým vínem, přidáme lžíci horkého vývaru, promícháme a nalijeme do vývaru. Přidáme sójovou omáčku, osolíme, opepříme a přivedeme k varu. Do vroucí polévky vložíme nudle, stáhneme plamen a nudle 2 minuty povaříme.

  • 4

    Baby špenát opereme, otrháme listy a necháme okapat.

  • 5

    Těsně před podáváním polévky vypneme plotýnku (nebo plyn stáhneme na minimum), přidáme listy špenátu a případně i odložené nori. Důkladně promícháme.

Komentáře k receptu