Kuře na marocký způsob

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Kuřecí prsa
  • 50 g Hrozinky
  • 30 g Máslo čerstvé
  • 300 g Kuskus
  • 40 ml Olej rostlinný
  • 1.71 ml Olej rostlinný
  • 350 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Koření marocké
  • 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.25 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Rajčata
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 2 polévková lžíce Koriandr čerstvý
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 2 polévková lžíce Oříšky piniové
  • 0.5 polévková lžíce Citronová kůra
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 790 kcal
  • Sacharidy 62 g
  • Tuky 107 g
  • Sodík 543 mg
  • Bílkoviny 55 g
  • Uhlovodany 61 g
  • Cholesterol 137 mg
  • Draslík 978.4 mg
  • Vláknina 8925.4 mg
  • Vitamín A 8925.4 mg
  • Vitamín B6 1.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.9 mg
  • Vitamín E 2.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kuřecí prsa očistíme a do každého kousku uděláme pár zářezů. Maso vložíme do mísy, přelijeme marinádou a pod fólií necháme alespoň 3 hodiny marinovat. V průběhu marinování otáčíme.

  • 2

    V mezičase připravíme kuskus. Kuskus vsypeme do mísy, osolíme, zalijeme vroucí vodou a pod přikrytím necháme vodu vsáknout. Poté vaříme v páře zhruba 25 – 30 minut. Během vaření vmícháme posekané hrozinky, oříšky a máslo. Hotový kuskus držíme v teple.

  • 3

    Marinované maso položíme na olejem potřený rošt a maso na předehřátém grilu pečeme asi 6 minut. Během grilování maso obracíme a potíráme marinádou.

  • 4

    Před podáváním do kuskusu zamícháme rajče, které jsme zbavili semínek a pokrájeli na kostičky i jemně nasekaný koriandr.

  • 5

    Grilované maso šikmým řezem krájíme na plátky a podáváme s kuskusem.

  • 6

    Marinádu připravíme smícháním jemně posekané bylinky, nastrouhané citronové kůry a ostatních surovin.

Komentáře k receptu