Kuře na marocký způsob
Suroviny
- 800 g Kuřecí prsa
- 50 g Hrozinky
- 30 g Máslo čerstvé
- 300 g Kuskus
- 40 ml Olej rostlinný
- 1.71 ml Olej rostlinný
- 350 ml Voda pitná
- 1 kávová lžička Koření marocké
- 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 0.25 kávová lžička Sůl
- 1 ks Rajčata
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- 2 polévková lžíce Koriandr čerstvý
- 2 polévková lžíce Citronová šťáva
- 2 polévková lžíce Oříšky piniové
- 0.5 polévková lžíce Citronová kůra
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 790 kcal
- Sacharidy 62 g
- Tuky 107 g
- Sodík 543 mg
- Bílkoviny 55 g
- Uhlovodany 61 g
- Cholesterol 137 mg
- Draslík 978.4 mg
- Vláknina 8925.4 mg
- Vitamín A 8925.4 mg
- Vitamín B6 1.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9.9 mg
- Vitamín E 2.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 10.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kuřecí prsa očistíme a do každého kousku uděláme pár zářezů. Maso vložíme do mísy, přelijeme marinádou a pod fólií necháme alespoň 3 hodiny marinovat. V průběhu marinování otáčíme.
-
2
V mezičase připravíme kuskus. Kuskus vsypeme do mísy, osolíme, zalijeme vroucí vodou a pod přikrytím necháme vodu vsáknout. Poté vaříme v páře zhruba 25 – 30 minut. Během vaření vmícháme posekané hrozinky, oříšky a máslo. Hotový kuskus držíme v teple.
-
3
Marinované maso položíme na olejem potřený rošt a maso na předehřátém grilu pečeme asi 6 minut. Během grilování maso obracíme a potíráme marinádou.
-
4
Před podáváním do kuskusu zamícháme rajče, které jsme zbavili semínek a pokrájeli na kostičky i jemně nasekaný koriandr.
-
5
Grilované maso šikmým řezem krájíme na plátky a podáváme s kuskusem.
-
6
Marinádu připravíme smícháním jemně posekané bylinky, nastrouhané citronové kůry a ostatních surovin.