Kuřecí prsa v burákové krustě
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 724 kcal
- Sacharidy 54 g
- Tuky 42 g
- Sodík 291 mg
- Bílkoviny 42 g
- Uhlovodany 54 g
- Cholesterol 76.8 mg
- Draslík 668.8 mg
- Vláknina 9837.2 mg
- Vitamín A 9837.2 mg
- Vitamín B6 1.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.2 mg
- Vitamín E 5.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V míse promícháme rozpuštěný med a ostatní suroviny na marinádu. Kuřecí prsa lehce naklepeme, nakrájíme na pruhy, vložíme do marinády a namočíme ze všech stran. Pod fólií necháme asi 3 hodiny marinovat. Špejle namočíme do vody.
-
2
Marinované maso napichujeme na špejle a klademe na olejem potřený rošt. Pečeme na předehřátém grilu asi 6 minut. Během grilování špízy otáčíme a potíráme marinádou.
-
3
V mezičase na suché pánvi opečeme drcené arašídy. Před podáváním grilované maso v arašídech obalíme.