Bifteky s ohnivými játry
Suroviny
- 600 g Hovězí svíčková
- 400 g Játra drůbeží
- 70 ml Olej slunečnicový
- 1 ks Chilli paprička
- 1 ks Citrony
- 4 špetka Sůl
- 1 špetka Sůl
- 4 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 stroužek Česnek
- 4 dl Víno bílé
- 2 polévková lžíce Kečup ostrý
- 0.09 polévková lžíce Sádlo škvařené
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 588 kcal
- Sacharidy 11 g
- Tuky 23 g
- Sodík 521 mg
- Bílkoviny 53 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 63.3 mg
- Draslík 883.6 mg
- Vláknina 2728.8 mg
- Vitamín A 2728.8 mg
- Vitamín B6 1.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 28.1 mg
- Vitamín E 7.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 33.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Svíčkovou nakrájíme na silnější bifteky, které slabě naklepeme tupou stranou nože. Posypeme solí, pepřem, opečeme v pánvi na rozpáleném sádle po obou stranách 5 minut.
-
2
Do jiné pánve na rozpálený olej dáme nakrájená játra. Smažíme je za stálého míchání do poloměkka. Poté přidáme na tenké plátky nakrájený česnek, drobně nasekanou chilli papričku, zamícháme. Vlijeme víno, povaříme do vyvaření vína a změknutí jater. Nakonec dochutíme játra kečupem, solí, pepřem a odstavíme z ohně.
-
3
Teplé bifteky podle porcí poklademe na jednotlivé talíře. Podlijeme teplými játry, na každý talíř přidáme čtvrtku citrónu. Hotové jídlo s vhodnou přílohou podáváme.