Mozzarella zapečená v toustu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 599 kcal
- Sacharidy 57 g
- Tuky 29 g
- Sodík 887 mg
- Bílkoviny 27 g
- Uhlovodany 56 g
- Cholesterol 25.7 mg
- Draslík 293.3 mg
- Vláknina 9720 mg
- Vitamín A 9720 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 21.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Ančovičky vyjmeme z konzervy, přendáme do misky a zalijeme třemi lžícemi mléka, které z nich vytáhne sůl. Mozzarellu osušíme a rozkrájíme na tenké plátky, máslo necháme změknout. V hrníčku vidličkou rozšleháme vejce s pěti lžícemi mléka a špetkou soli. Ančovičky vyjmeme z mléka, osušíme papírovým ubrouskem, pokrájíme nadrobno a utřeme se změklým máslem.
-
2
Z toastového chleba odkrojíme kůrky, krajíčky namažeme ančovičkovým máslem a úhlopříčně je rozkrojíme. Na polovinu trojúhelníků položíme plátky Mozzarelly a přikryjeme zbývajícím chlebem. Sendviče vložíme do hlubší mísy, zalijeme vejci rozšlehanými s mlékem a necháme nasáknout. Alespoň jednou je obrátíme, chléb musí vsát všechnu tekutinu.
-
3
Ve velké pánvi rozpálíme olivový olej. Tousty smažíme po částech celkem 5 minut z obou stran. Dáváme pozor, aby se Mozzarella zahřála a roztavila, nesmí se však roztékat po celé pánvi.
-
4
Opečené tousty vyjmeme z pánve, necháme okapat na papírovém ubrousku, ozdobíme je lístky bazalky a podáváme.