Drožďová polévka z bujónu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 88 kcal
- Sacharidy 3 g
- Tuky 6 g
- Sodík 1121 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 149.7 mg
- Draslík 115.2 mg
- Vláknina 975.8 mg
- Vitamín A 975.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.8 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupanou cibuli drobně nasekáme a v hrnci na rozpáleném sádle zpěníme. Do cibule rozdrobíme droždí, za stálého míchání rozpustíme. Rozklepneme vejce, osolíme, opepříme, vložíme bujón, mícháme do usmažení vajíček. Zalijeme vodou, dobře rozkvedláme a povaříme 10 minut.
-
2
Uvařenou polévku rozdělíme do jednotlivých polévkových misek. Porce posypeme nasekanou petrželkou kudrnkou a podáváme.