Zaječí polévka se zeleninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 200 g Brambory
  • 20 g Petržel kudrnka
  • 2 ml Citrónová šťáva
  • 0.5 kávová lžička Mořská sůl
  • 0.5 kávová lžička Vegeta
  • 1 ks Celer bulvový
  • 1 ks Petržel
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 1 špetka Sůl
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 l Vývar z hovězích kostí
  • 1 dl Olej slunečnicový
  • 1 kg Zaječí maso
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 516 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 31 g
  • Sodík 1348 mg
  • Bílkoviny 50 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 151.7 mg
  • Draslík 2300.8 mg
  • Vláknina 5648 mg
  • Vitamín A 5648 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10.8 mg
  • Vitamín E 7.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Zajíce důkladně omyjeme a rozkrájíme na 6 porcí. V hrnci rozehřejeme olej, vložíme porce zajíce, nakrájenou cibuli, stroužek česneku. Dobře promícháme a přidáme očištěnou celou mrkev, celer a petržel. Opět promícháme, podlijeme hovězím vývarem, osolíme. Přiklopíme poklicí a společně vaříme do změknutí masa.

  • 2

    Měkké maso vybereme z polévky, obereme od kosti, rozkrájíme na malé kousky. Polévku přecedíme, uvaříme v ní na malé kousky nakrájené brambory. Mrkev, celer a petržel také vybereme z polévky a pokrájíme na malé kostky, které vložíme do polévky. Přidáme nakrájené maso ze zajíce.

  • 3

    Nakonec polévku dochutíme solí, pepřem, Vegetou, prolisovaným česnekem. Podle chuti přilijeme citrónovou šťávu, vložíme nasekanou petržel kudrnku a odstavíme ze sporáku. Podáváme v jednotlivých polévkových miskách.

Komentáře k receptu