Dušená rýže s úhořem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 269 kcal
- Sacharidy 28 g
- Tuky 7 g
- Sodík 632 mg
- Bílkoviny 14 g
- Uhlovodany 27 g
- Cholesterol 63 mg
- Draslík 284.3 mg
- Vláknina 2085 mg
- Vitamín A 2085 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 8.3 mg
- Vitamín E 2.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěného a vykuchaného úhoře omyjeme, osušíme a stáhneme kůži. Do kastrůlku vlijeme rybí vývar, sójovou omáčku, ocet, rýžové víno, přidáme cukr a přivedeme k varu. Přiložíme úhoře, vaříme zvolna 8 minut. Rybu necháme vychladnout a naporcujeme. Vývar vyvaříme o polovinu a necháme také vychladnout.
-
2
Z dušené rýže vytvarujeme na talířcích pevné kopečky, pokapeme vychladlým vývarem z úhoře, navrch položíme kousek ryby, potřeme pastou wasabi, posypeme pažitkou a podáváme.