Řezy z lilku se šunkou a sýrem Gruyère
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 244 kcal
- Sacharidy 6 g
- Tuky 17 g
- Sodík 435 mg
- Bílkoviny 19 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 60 mg
- Draslík 241.8 mg
- Vláknina 5075.9 mg
- Vitamín A 5075.9 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7.6 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z lilku odřízneme špičky a nakrájíme jej na kolečka silná 6 mm, která osolíme a rozložíme na talíř.
-
2
Troubu rozehřejeme na 170°C (plyn na stupeň 3).
-
3
Ze sýra odkrojíme kůru, ze šunky případné tučné okraje, rajčata spaříme, oloupeme, vymačkáme a vše rozkrájíme na kostičky. Z petrželové natě otrháme lístečky a nasekáme ji nadrobno. Ve větší misce vše smícháme se lžící strouhanky.
-
4
Kolečka lilku osušíme papírovým ubrouskem a rozložíme na plech, vymazaný rostlinným olejem. Na kolečka navrstvíme připravenou směs šunky a sýra, osolíme, opepříme a zapečeme 20 minut v předehřáté troubě, až se sýr rozteče a směs na povrchu zezlátne.