Kulajda s vejcem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 2 kostka Masox
  • 400 g Brambory
  • 200 g Kopr sterilovaný
  • 250 g Smetana kysaná
  • 0.5 kávová lžička Kmín drcený
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 6 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • 3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 2 polévková lžíce Ocet
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 285 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 1155 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 253.3 mg
  • Draslík 388.5 mg
  • Vláknina 6112 mg
  • Vitamín A 6112 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.9 mg
  • Vitamín E 1.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Olej rozehřejeme v hrnci, přidáme máslo. Vložíme oloupanou a drobně nakrájenou cibuli, kterou osmahneme do zlatova. Posypeme moukou, usmažíme světlou jíšku, zalijeme vývarem z Masoxu. Přidáme na malé kousky pokrájené oloupané brambory, kmín a povaříme do měkka.

  • 2

    Do měkkých brambor vlijeme ocet, kopr, nakonec opatrně přiléváme smetanu a stáhneme ze sporáku.

  • 3

    Polévku ochutíme solí, pepřem. Těsně před podáváním do každého talíře rozklepneme vejce. Porce zalijeme hodně horkou vodou a podáváme.

Komentáře k receptu