Špízy z mletého kuřecího masa

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Kuřecí prsa
  • 80 g Strouhanka
  • 1 kávová lžička Citronová kůra
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 0.26 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 240 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 5 g
  • Sodík 409 mg
  • Bílkoviny 34 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 96 mg
  • Draslík 624.8 mg
  • Vláknina 2145.5 mg
  • Vitamín A 2145.5 mg
  • Vitamín B6 1.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.2 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli pokrájíme na jemno, kuřecí maso umeleme, petrželovou nať rozsekáme nadrobno.

  • 2

    V míse promícháme mleté maso, cibuli, sůl, pepř, citronovou šťávu, citronovou kůru a petrželovou nať. Vypracujeme kompaktní hmotu, pod fólií ji necháme alespoň půl hodiny v chladničce. Špejle namočíme na půl hodiny do vody.

  • 3

    Z masové hmoty mokrýma rukama tvoříme válečky (cca 3 cm dlouhé) kolem špejlí. Špízy klademe na vymazaný (polovina dávky oleje) plech, na hodinu necháme v chladu odležet. Poté na grilu potřeném olejem grilujeme při střední teplotě asi 15 minut. Během grilování špejle otáčíme.

  • 4

    Špízy podáváme se studenou omáčkou dle vlastní chuti.

Komentáře k receptu