Špízy z mletého kuřecího masa
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 240 kcal
- Sacharidy 13 g
- Tuky 5 g
- Sodík 409 mg
- Bílkoviny 34 g
- Uhlovodany 13 g
- Cholesterol 96 mg
- Draslík 624.8 mg
- Vláknina 2145.5 mg
- Vitamín A 2145.5 mg
- Vitamín B6 1.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7.2 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibuli pokrájíme na jemno, kuřecí maso umeleme, petrželovou nať rozsekáme nadrobno.
-
2
V míse promícháme mleté maso, cibuli, sůl, pepř, citronovou šťávu, citronovou kůru a petrželovou nať. Vypracujeme kompaktní hmotu, pod fólií ji necháme alespoň půl hodiny v chladničce. Špejle namočíme na půl hodiny do vody.
-
3
Z masové hmoty mokrýma rukama tvoříme válečky (cca 3 cm dlouhé) kolem špejlí. Špízy klademe na vymazaný (polovina dávky oleje) plech, na hodinu necháme v chladu odležet. Poté na grilu potřeném olejem grilujeme při střední teplotě asi 15 minut. Během grilování špejle otáčíme.
-
4
Špízy podáváme se studenou omáčkou dle vlastní chuti.