Rychlá polévka z vína a zeleniny

Hodnocení 1x 1x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 70 g Rýže
  • 200 g Rajčata
  • 100 g Šunka dušená
  • 4 g Bobkový list
  • 20 g Petržel - nať
  • 70 ml Olej slunečnicový
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Citrony
  • 2 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 l Vývar z hovězích kostí
  • 5 dl Víno bílé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 530 kcal
  • Sacharidy 18 g
  • Tuky 35 g
  • Sodík 1879 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 17 g
  • Cholesterol 37.5 mg
  • Draslík 2337 mg
  • Vláknina 5490.8 mg
  • Vitamín A 5490.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 38 mg
  • Vitamín E 7.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do hrnce, vlijeme 1,5 l vývaru, přilijeme víno, přivedeme k varu a vsypeme rýži. Přiklopíme pokličkou a na mírném ohni povaříme 15 minut, aby rýže změkla. Rajčata přelijeme 5 dl horké vody, sloupneme a nakrájíme na tenká kolečka.

  • 2

    Oloupanou cibuli i česnek drobně rozkrájíme, v pánvi na rozpáleném oleji zpěníme. Přidáme připravená rajčata, na malé kostky pokrájenou šunku, vložíme bobkový list a na prudkém ohni za stálého míchání podusíme. Před dodušením přidáme nasekanou petrželovou nať. Odstavíme ze sporáku a vmícháme do vývaru s rýží. Vše dohromady přivedeme k varu, ochutíme solí, pepřem a stáhneme ze sporáku.

  • 3

    Podáváme v jednotlivých polévkových miskách. Porce dochutíme citrónovou šťávou.

Komentáře k receptu