Španělská cibulačka
Suroviny
- 4 kostka Masox
- 70 g Sýr Gouda 45%
- 20 g Petržel - nať
- 6 krajíc Chléb konzumní
- 2 ml Citrónová šťáva
- 60 ml Olej slunečnicový
- 2 ks Cibule
- 2 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 l Voda pitná
- 1 dl Olej olivový extra panenský
- 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hrubá
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 444 kcal
- Sacharidy 34 g
- Tuky 31 g
- Sodík 189 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 13.3 mg
- Draslík 90.8 mg
- Vláknina 1455.8 mg
- Vitamín A 1455.8 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 8.7 mg
- Vitamín E 4.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do hrnce vlijeme vodu, vhodíme Masox, promícháme a za občasného zamíchaní povaříme do rozpuštění. Oloupanou cibuli pokrájíme na tenká kolečka, která v hrnci na rozpáleném oleji zpěníme. Posypeme moukou, zalijeme vývarem z Masoxu, dobře promícháme. Dochutíme solí, pepřem, citrónovou šťávou. Přivedeme k varu a odstavíme ze sporáku.
-
2
Chléb rozkrájíme na tenké krajíce, které opečeme v pánvi jako křupavé topinky.
-
3
Polévku podáváme v jednotlivých hlubokých talířích. Na dno každého talíře položíme topinku, zasypeme jemně nastrouhaným sýrem, přelijeme horkou polévku a ihned podáváme. Porce ještě posypeme nasekanou petrželovou natí.