Jehněčí plátky se zeleninou
Suroviny
- 600 g Jehněčí kýta
- 600 g Mrkev kořen
- 30 g Sádlo vepřové škvařené
- 500 ml Hovězí vývar základní
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
- 2 ks Cibule
- 1 kg Brambory
- 2 polévková lžíce Petržel - nať
- 1 polévková lžíce Tymián
- 1 polévková lžíce Pažitka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 626 kcal
- Sacharidy 48 g
- Tuky 376 g
- Sodík 661 mg
- Bílkoviny 39 g
- Uhlovodany 37 g
- Cholesterol 99 mg
- Draslík 1654.8 mg
- Vláknina 23614.2 mg
- Vitamín A 23614.2 mg
- Vitamín B6 1.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 38.2 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 13.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Jehněčí maso z kýty očistíme, okrájíme veškerý tuk a maso nakrájíme na řízky. Brambory a mrkev oloupeme a nakrájíme na silnější plátky. Cibuli nakrájíme na kolečka. Lístky tymiánu, petrželovou nať a pažitku nasekáme nadrobno.
-
2
Do sádlem vymazaného pekáče ve vrstvách klademe maso, brambory, mrkev a cibuli. Na každou vrstvu nasypeme bylinky, osolíme a opepříme. Poslední vrstvou budou brambory. Směs zalijeme vroucím vývarem.
-
3
Pekáč pevně přikryjeme poklicí a v předehřáté troubě směs pečeme, až je maso měkké (zhruba 2 hodiny). Asi 20 minut před koncem pečení poklici odstraníme a pečeme, až brambory zezlátnou.