Jehněčí plátky se zeleninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Jehněčí kýta
  • 600 g Mrkev kořen
  • 30 g Sádlo vepřové škvařené
  • 500 ml Hovězí vývar základní
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 2 ks Cibule
  • 1 kg Brambory
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1 polévková lžíce Tymián
  • 1 polévková lžíce Pažitka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 626 kcal
  • Sacharidy 48 g
  • Tuky 376 g
  • Sodík 661 mg
  • Bílkoviny 39 g
  • Uhlovodany 37 g
  • Cholesterol 99 mg
  • Draslík 1654.8 mg
  • Vláknina 23614.2 mg
  • Vitamín A 23614.2 mg
  • Vitamín B6 1.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 38.2 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Jehněčí maso z kýty očistíme, okrájíme veškerý tuk a maso nakrájíme na řízky. Brambory a mrkev oloupeme a nakrájíme na silnější plátky. Cibuli nakrájíme na kolečka. Lístky tymiánu, petrželovou nať a pažitku nasekáme nadrobno.

  • 2

    Do sádlem vymazaného pekáče ve vrstvách klademe maso, brambory, mrkev a cibuli. Na každou vrstvu nasypeme bylinky, osolíme a opepříme. Poslední vrstvou budou brambory. Směs zalijeme vroucím vývarem.

  • 3

    Pekáč pevně přikryjeme poklicí a v předehřáté troubě směs pečeme, až je maso měkké (zhruba 2 hodiny). Asi 20 minut před koncem pečení poklici odstraníme a pečeme, až brambory zezlátnou.

Komentáře k receptu