Špenátové řízky
Suroviny
- 500 g Špenát listový čerstvý
- 40 g Máslo čerstvé
- 50 g Mouka pšeničná hladká
- 100 g Strouhanka
- 100 g Sádlo vepřové škvařené
- 70 ml Mléko plnotučné
- 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 1 ks Rohlíky bílé
- 1 ks Cibule
- 1 ks Vejce slepičí
- 2 ks Vejce slepičí
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 518 kcal
- Sacharidy 36 g
- Tuky 40 g
- Sodík 428 mg
- Bílkoviny 14 g
- Uhlovodany 20 g
- Cholesterol 197.8 mg
- Draslík 826.2 mg
- Vláknina 8601.6 mg
- Vitamín A 8601.6 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 38.8 mg
- Vitamín E 3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 124.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Ve slané vodě uvaříme špenát, scedíme a necháme okapat. Cibuli rozčtvrtíme, petrželovou nať nasekáme nadrobno. Nakrájený rohlík navlhčíme mlékem.
-
2
Špenát, cibuli a vymačkaný rohlík umeleme. V míse promícháme špenátovou směs s vejcem, rozpuštěným máslem, solí, pepřem a natí. Není-li směs dostatečně hustá, přidáme strouhanku.
-
3
Ze špenátové hmoty tvarujeme řízky, obalíme v mouce, vejcích a strouhance a na sádle smažíme z obou stran dozlatova.